Qigong Lifestyle is doordrongen met (Chinese) wijsheden. Leuk om hier af en toe even bij stil te staan! Hieronder vind je er willekeurig een paar. Wil je meer wijsheden, lees dan de literatuur en websites die we je van harte aanbevelen.

——

Gezondheid, geluk en prestaties zijn afhankelijk van hoe we met onze energie omgaan, niet van hoe we onze tijd indelen.

——

Stress is niet slecht, is zelfs de sleutel tot groei. Het gaat om de balans tussen gebruik van energie en de aanvulling ervan.

——

Geluk betekent niet dat alles perfect is. Het betekent dat je ervoor kiest om voorbij de imperfecties te kijken.

——

Logica brengt je van A naar B, maar fantasie (denkkracht) brengt je overal. Hoe bijzonder is dat !

——

De staat waarin je lichaam verkeert, hangt af van de genetische structuur die je bij de geboorte meekrijgt, de voeding die je tot je neemt en de zuurstof die je inademt. Maar de belangrijkste bron om goed te functioneren is de energie die je opneemt uit het universum.