Gezond leven is onze passie!

Over ons

Wij hebben elkaar ruim 30 jaren geleden ontmoet in het bewegen, samen sporten. Onze ideeën over het leven komen overeen: gezond en gelukkig zijn, nieuwe dingen leren, ontdekken, beleven.

Inmiddels zijn we getrouwd, terug in het dorp waar we allebei zijn opgegroeid, hebben we ons huis gebouwd op de geboorte grond van Hans en zijn we de trotse ouders van Eva en Julia.

GEZOND LEVEN is onze gezamenlijk passie. En hierin vullen we elkaar aan: expertise van Hans is het menselijke lichaam (fysiek) met focus op voeding en beweging; expertise van Ivonne is ontwikkeling (mentaal, emotioneel) met focus op ontspanning en verbinding.

Ivonne van Kuijk
Ontspanning en verbinding

Na mijn studies Commerciële Economie en Organisatie Wetenschappen heb ik 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Als organisatie adviseur en leidinggevende heb ik diverse organisatie ontwikkelingen begeleid.

Van nature ben ik nieuwsgierig, eigenwijs en zoekende. Wat is het doel? Kan het anders of beter? Is er meer? Dit heeft me ver gebracht, maar ook vaker uitgeput. Telkens weer bleef ik zoeken en als ik afdwaalde, dan zetten fysieke klachten mij weer terug in zijn zoektocht.

En dan opeens, eind 2018, heb ik het gevonden!
De essentie van mijn bestaan is groei, het is de bedoeling dat ik mijn volledig potentieel benut. Zowel fysiek, mentaal als ook emotioneel en spiritueel. Het is GEZOND LEVEN ! Vooral zelf, en dit dan ook doorgeven aan anderen.

Nieuwsgierig, eigenwijs en zoekende ben ik nog steeds, wel zijn de thema’s veranderd. Wat is de essentie? Kan het minder? Hoe verdiepen?
Ik vertrouw steeds meer op mijn intuïtie, ik wéét of het goed is, ook al begrijp ik het (nog) niet altijd. Voelt het goed, dan aandacht geven. Voelt het niet goed, dan ‘gewoon’ loslaten……

De Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong omvat dit alles, deze methode past bij mij, geeft richting aan mijn zoeken, is voor mij een allesomvattende methode om mijn (eigen)wijsheid over te dragen aan anderen. En daar heb ik steeds meer zin in. Ik gun het iedereen om zijn volledig potentieel te leven, ik wil anderen leren dit zelf ook te doen, ik wil een voorbeeld zijn, anderen ruimte en aandacht geven, om te groeien en bloeien. Ik leer het jou graag.

Hans van kuijk
Voeding en beweging

Hans studeerde geneeskunde in Utrecht, volgde de specialisatie sportgeneeskunde in Zwolle en is sinds 1999 sportarts bij het Anna Ziekenhuis in Geldrop en TopSupport in Eindhoven.

Met 25 jaar ervaring in het ziekenhuis en 15 jaar ervaring in medische topsport begeleiding (schaatsen, zwemmen, basketbal) is Hans een allround sportarts met ruime kennis van bewegingsketen gerelateerde klachten. Daarnaast heeft hij een specialisatie in de inspannings-fysiologie/ diagnostiek en in moderne chronische aandoeningen.

Vanuit de stellige overtuiging dat er bij veel welvaartsaandoeningen enorme winst te boeken valt door ECHT gezond te eten en een actieve levensstijl, integreert hij Preventieve Geneeskunde meer en meer in de praktijk. “Beter eten, beter leven” en “Exercise is Medicine” zijn kreten die zijn visie goed samenvatten.

Hans is van nature een onderzoeker en inspirator. Hij gebruikt zijn eigen lichaam graag als onderzoeksmateriaal (N = 1) en geeft zelf het goede voorbeeld hoe zijn advies praktisch toe te passen (practise what you preach).
Het overdragen van zijn kennis en kunde is zijn passie. Hij brengt dit ook in het Anna ziekenhuis in de praktijk als opleider sportgeneeskunde en als voorzitter van de centrale opleiding commissie.

In de podcast van Oersterk vertelt Hans zijn volledige verhaal.