Gezond leven is onze passie!

Over ons

Wij hebben elkaar ruim 30 jaren geleden ontmoet in het bewegen, samen sporten. Onze ideeën over het leven komen overeen: gezond en gelukkig zijn, nieuwe dingen leren, ontdekken, beleven.

Inmiddels zijn we getrouwd, terug in het dorp waar we allebei zijn opgegroeid, hebben we ons huis gebouwd op de geboorte grond van Hans en zijn we de trotse ouders van Eva en Julia.

GEZOND LEVEN is onze gezamenlijk passie. En hierin vullen we elkaar aan: expertise van Hans is het menselijke lichaam (fysiek) met focus op voeding en beweging; expertise van Ivonne is ontwikkeling (mentaal, emotioneel) met focus op ontspanning en verbinding.

Ivonne van Kuijk
Ontspanning en verbinding

Na mijn studies Commerciële Economie en Organisatie Wetenschappen heb ik 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Als organisatie adviseur en leidinggevende heb ik organisatie ontwikkelingen begeleid, trainingen gegeven en medewerkers gecoacht.

Van nature ben ik nieuwsgierig, eigenwijs en zoekende. Wat is het doel? Kan het anders, beter? Is er meer? Wat dan, hoe dan? Dit heeft me ver gebracht, maar ook uitgeput. Mijn zoektocht leidde vaker tot fysieke klachten. En telkens kwam ik hier weer bovenop. Tot begin 2018, toen in mijn omgeving diverse dierbaren wegvielen, toen viel ik letterlijk om.

Eind 2018 begreep ik (eindelijk 😉 ) dat ik een andere weg in mocht slaan!
Het is de bedoeling dat ik mijn volledig potentieel benut. Niet alleen fysiek mentaal, juist ook emotioneel en spiritueel. Mezelf zijn, in alles wat er is. Mijn essentie is ontwikkeling van binnenuit, vanuit mijn kern bewegen, van binnen naar buiten i.p.v. andersom. Dat is GEZOND LEVEN ! Vooral zelf, en dan ook doorgeven (voorleven) aan anderen.

Afgelopen 5 jaar heb ik diverse opleidingen gevolgd bij Chi Neng Instituut (Level 1, 2 en 3), NEI Academy (NEI) en Chi Neng Healing (Healing Coach). Nu voel ik me volwaardig, zuiver, puur, stil en kan ik er volledig zijn voor jou. Wat beweegt jou? Wat is jouw essentie? Hoe ontwikkel jij je vanuit jouw kern? Ik gun het iedereen om zijn volledig potentieel te leven, leer het jou graag.

Hans van kuijk
Voeding en beweging

Hans studeerde geneeskunde in Utrecht, volgde de specialisatie sportgeneeskunde in Zwolle en is sinds 1999 sportarts bij het Anna Ziekenhuis in Geldrop en TopSupport in Eindhoven.

Met 30 jaar ervaring in het ziekenhuis en 15 jaar ervaring in medische topsport begeleiding (schaatsen, zwemmen, basketbal) is Hans een allround sportarts met ruime kennis van bewegingsketen gerelateerde klachten. Daarnaast heeft hij een specialisatie in de inspannings-fysiologie/ diagnostiek en in moderne chronische aandoeningen.

Vanuit de stellige overtuiging dat er bij veel welvaartsaandoeningen enorme winst te boeken valt door ECHT gezond te eten en een actieve levensstijl, integreert hij Preventieve Geneeskunde meer en meer in de praktijk. “Beter eten, beter leven” en “Exercise is Medicine” zijn kreten die zijn visie goed samenvatten.

Hans is van nature een onderzoeker en inspirator. Hij gebruikt zijn eigen lichaam graag als onderzoeksmateriaal (N = 1) en geeft zelf het goede voorbeeld hoe zijn advies praktisch toe te passen (practise what you preach).
Het overdragen van zijn kennis en kunde is zijn passie. Hij brengt dit ook in het Anna ziekenhuis in de praktijk als opleider sportgeneeskunde en als voorzitter van de centrale opleiding commissie.

In de podcast van Oersterk vertelt Hans zijn volledige verhaal.