Chi neng qigong

Qigong betekent letterlijk het beoefenen van je levensenergie; een eeuwenoude Chinese traditie, ook wel meditatie in beweging genoemd.

Dr. Pang Ming ontwikkelde in de jaren ‘70 uit verschillende qigong vormen de Zhineng Qigong. Deze medische vorm is bekend en geliefd vanwege het krachtige effect op de gezondheid. Patricia van Walstijn heeft deze leer in 1999 naar Nederland gebracht onder de naam Chi Neng Qigong (CNQ).

Deze bewegingsleer heeft als doel het ontwikkelen van je mogelijkheden als mens om in alle opzichten optimaal te functioneren. Met eenvoudige oefeningen maak je je lijf soepel en je geest ontspannen. Je merkt direct de positieve effecten en de preventieve werking op je gezondheid.

Methode voor Gezond Leven

Ivonne gebruikt CNQ zelf om gezond te leven. Door dagelijks oefeningen te doen, blijft ze in verbinding met zichzelf. CNQ is een hulpmiddel om grote veranderingen te doorstaan. In contact met jezelf zijn life-events zoals ziekte, scheiding, overgang en afscheid makkelijker. De methode werkt zo:

Om te groeien is rust, stilte en aandacht nodig
Door jezelf dagelijks te observeren
Word je je bewust van denken en voelen
Komt er balans in je emoties
Word je als bamboe: sterk en flexibel
Neemt kwaliteit en kwantiteit van je levensenergie toe
Maak je direct contact met je ziel
En weet je wat je te doen hebt
Zo blijf je op het juiste pad

Ivonne is instructeur CNQ en volgt nog steeds vervolg opleidingen bij het Chi Neng Instituut in Arnhem. Haar kennis deelt ze graag in de lessen en workshops die ze geeft.

Methode voor Gezond Werken

Als organisatiewetenschapper ziet Ivonne de vele mogelijkheden om CNQ ook in te zetten bij team building en organisatie transformaties. Vanuit verbinding met jezelf kun je beter omgaan met veranderingen van buitenaf, maak je andere keuzes, handel je vanuit authentieke passies, maak je anders contact met collega’s, wordt samenwerken een natuurlijk proces en krijgt team spirit een andere dimensie.

Informeer naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.